Werkwijze

We beginnen altijd met een vrijblijvend kennismakings- / intakegesprek. Van beiden kanten kunnen we ervaren of het klikt en of jouw vraag past bij mijn manier van werken. In overleg bespreken we hoeveel sessies er nodig zijn. Meestal blijkt 5 tot 8 sessies voldoende. Mocht er meer of minder nodig zijn, kan dit ook natuurlijk.

Elk traject en elke sessie is maatwerk. Gaande weg onderzoeken we de diepere laag onder jouw vragen. Op deze manier begeleid ik jou naar de antwoorden die al aanwezig zijn in jou. Ik hou van direct contact en wil ik weten wie jij werkelijk bent. Vertrouwen is voor mij een sleutelwoord.

Meer informatie over de verschillende werkvormen lees je hieronder.

In de gesprekken maak ik gebruik van stilte. Vanuit de stilte kun je weer in contact komen met jouw innerlijke stem en wijsheid. Dit innerlijke weten is nu al bij je. Soms kun je het ook ineens ervaren. Dat weet je precies wat je te doen staat. Vaker is het contact er niet en wordt het innerlijke weten overschreeuwd door allerlei gedachten, emoties en gevoelens.

Stil worden vraagt om oefening. Mindfulness en meditatieoefeningen kunnen hierbij helpen. Ik kan je hierin op weg helpen, ook om thuis verder te oefenen, waardoor jij steeds meer in contact raakt met jezelf en kunt

ZIJN wie je bent.

Lichaam en geest zijn verbonden met elkaar, dat is een uitgangspunt van waaruit ik werk. Je bent in balans als de energie kan stromen in jouw lijf. Je ervaart een soort gemak, alsof de dingen vanzelf gaan. Je doet de dingen moeiteloos en je leven is in beweging.

Als deze energie niet kan stromen, door bijvoorbeeld innerlijke blokkades, heeft dit zijn weerspiegeling in je leven. Wat je doet kost veel moeite. Je bent veel moe en lusteloos. Je weet niet wat je wel of juist niet wilt. Het leven gaat niet vanzelf. Misschien herken je dit in jouw situatie. Dan kan lichaamsgericht werken, helpen.

Met lichaamsgerichte oefeningen onderzoeken we waar het wel en niet stroomt bij jou. Waar zijn er blokkades en wat is er nodig om hier weer beweging in te krijgen?

Je bent vaak bang voor je eigen weerstand en negatieve gevoelens. Hierdoor heb je de neiging deze uit de weg te gaan. Dit helpt meestal niet. Deze gevoelens wel ervaren helpt vaak wel en creëert weer ruimte. Met liefdevolle aandacht hier naar kijken en erbij aanwezig zijn.

Dat het er mag zijn. Dat jij er mag zijn met alles wat er is. Zo kun je steeds meer

ZIJN wie je bent.

Jij bent niet een eenling in deze wereld. Je bent een onderdeel van een systeem. Vaak van meerdere systemen: je gezin van herkomst, een relatie of van je huidige gezin. Ook het team of organisatie waar je werkt is een systeem.

Soms zijn er (hardnekkige) patronen vanuit het gezin van herkomst. Systemisch kijken en onderzoeken betekent dat we het geheel gaan bekijken.

Waar kom jij vandaan? Welke plek had jij als kind of heb je gekregen? Klopt deze plek, systemisch gezien? Of heb je een plek ingenomen die een probleem oplost voor het geheel, maar niet voor jou als individu. Daar kun je last van hebben.

Hetzelfde kan gelden in het systeem van jouw team of organisatie. Heb jij een plek gekregen om het team- of organisatieprobleem op te lossen? Of heb je een plek meegenomen vanuit jouw familiesysteem?

Vaak zijn dit onbewuste processen. Hier zicht op krijgen, zal je dichterbij brengen bij wie je bent. En kun jij steeds meer leven en contact maken vanuit jouw kern en kun je

ZIJN wie je bent.

Jouw dromen van de nacht kunnen je ook inzicht geven. Tijdens de nacht spreekt jouw onderbewuste. Je ego – hetgeen dat overdag zo z’n best doet om zich ‘goed en netjes te gedragen’, zodat je waardering krijgt en geaccepteerd wordt – valt namelijk weg.

In een droom kunnen boodschappen verpakt zitten, wat voor jou nu, in je dagelijkse leven van belang is.

Aandacht voor jouw dromen en dus je onderbewuste geeft ook meer inzicht in wat je te doen staat of juist te laten. Dit kan je op weg helpen in het 

ZIJN wie je bent.

Hier kun je lezen wat mensen van het coachtraject hebben gevonden.  

“Ring the bells that still can ring
Forget your perfect offering
There is a crack in everything
That’s how the light gets in”

Leonard Cohen – Anthem

 

“Summer breeze makes me feel fine
Blowin’ through the jasmine in my mind”

The Isley Brothers – Summer Breeze