Over Roos

Mijn naam is Roos Leopold. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Ik ben moeder van 2 zoons. Al sinds mijn jeugd ben ik geïnteresseerd in wat er leeft in de binnenwereld van mensen om mij heen en van mezelf. De studie Maatschappelijk Werk was dan ook een logische stap. Na een aantal jaar in de jeugdhulpverlening te hebben gewerkt, heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Ik heb jaren als projectleider gewerkt aan allerlei online gerelateerde projecten. Ondanks de leuke projecten en fijne collega’s miste ik een bepaalde diepgang.

Om dit te onderzoeken ben ik in 2012 naast mijn werk begonnen met opleiding voor persoonlijke ontwikkeling via het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie). Naast dat ik veel over mijzelf, mijn innerlijke blokkades en drijfveren leerde, kwam ik ook weer in contact met mijn bezieling: verbindend en verdiepend contact maken met mensen en hen begeleiden in hun zoektocht naar henzelf, hun kracht en verlangen. Toen heb ik besloten mijn eigen coachpraktijk op te zetten. Inmiddels heb ik ook Instrument voor Hulp (1ste jaar) afgerond, de geaccrediteerde PHBO coachopleiding van het ITIP. En ik heb het basis en verdiepingsjaar Energetisch Lichaamswerk gedaan.

Als coach ben ik aandachtig en betrokken. Ik kan goed luisteren, reflecteren en aansluiten bij de ander. Door (scherp) doorvragen, spiegelen en (zachte) confrontatie komt er weer beweging. 

In mijn persoonlijke leven heb ik in verschillende vormen te maken gehad met verandering, verlies en rouw. Uit eigen ervaring ken ik ‘de weg naar binnen’ en te zijn met wie ik ben. Ik ken ook de weerstanden, patronen en mechanisme die me hiervan weerhouden.

Sinds 2012 verdiep ik mij in meditatie. Eerst bij Rigpa, een Tibetaans boeddhistisch centrum. Nu volg ik een opleiding in meditatie en spiritualiteit bij Jan Geurtz, schrijver en trainer. Dit helpt mij om contact te houden met mijn persoonlijke spirituele ontwikkeling. En het brengt me telkens terug bij mezelf.

 

Anderen zeggen over mij

Warme persoonlijkheid met een vriendelijke en rustige uitstraling. Open, eerlijk en direct met aandacht voor en oprechte interesse in de ander. Pure geborgenheid, liefdevolle verbinding, zorgvuldig en precies. Vertrouwelijk en doortastend. 


Relevante opleidingen
 

2019/2020 Bettie Spijksma – training lichaamsgericht traumaverwerking & stresshantering op basis van Somatic Experiencing van Peter Levine

2019 Academie voor leven – Module ACT coaching

2018/2019 Academie voor leven – Opleiding Mindfulness & Compassie coach

2016/2020 Jan Geurtz – Jaarcursussen 1ste, 2de en 3de jaar

2015/2018 ITIP – Basis en Verdiepingsjaar Energetisch Lichaamswerk

2016/2017 ITIP – PHBO Instrument voor Hulp, geaccrediteerde coachopleiding*

2012/2016 Rigpa, Tibetaans Boeddhistisch Centrum – Wat meditatie werkelijk is en vervolg aanbod

2012/2015 ITIP – 3 jarige opleiding

1989/1994 HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

 

 

*ITIP opleiding “Instrument voor hulp” is erkend door het CPION en een SPHBO (Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland) opleiding.

 

 

Meer informatie via linked-in: