Voor organisaties

– Aandachtcoaching –

Aandachtcoaching kan ook goed in organisaties ingezet worden. Voor medewerkers die onder andere last hebben van disbalans draaglast – draagkracht, stressreductie, stresshantering, burnoutklachten, op tijd grenzen leren aangeven, zich op een constructieve manier leren uitspreken naar collega’s en leidinggevenden, betere energiebalans, (persoonlijk) leiderschap, loopbaanbegeleiding; ed

Programma ‘Aandacht werkt!’

Samen met een mindfulnesstrainer heb ik dit programma opgezet. Juist de combinatie van een groepstraining mindfulness en individuele aandachtcoaching maakt dit aanbod uniek en tot een groot succes. Uit evaluaties blijkt dat medewerkers aandachtcoaching waarderen met een ruime 8. 

Medewerkers kunnen zelf kiezen welke vorm het beste bij hen past. Hierdoor is het programma laagdrempelig en speelt in op ieders behoefte.

Regelmatig wordt er na de coaching ook nog een training gevolgd. Of is er na de groepstraining nog behoefte aan individuele coaching. Omdat de basis van beiden werkvormen nauw aansluit, vindt er verdieping plaats en lukt het de medewerkers beter om de gewenste ontwikkeling te bereiken en voort te zetten. 

Een voorbeeld binnen de zorg:

Werken in de zorg vraagt veel aandacht van een medewerker. Aandacht voor de patiënt, voor zijn/haar collega’s en voor zichzelf. Dat laatste schiet er vaak bij in. Hierdoor kunnen werk-gerelateerde klachten ontstaan als disbalans draagkracht – draaglast, stress en zelfs burn-out.

In een mindfulness training en/of aandachtcoaching kan men leren om, vanuit het hier en nu, meer aandacht voor zichzelf te hebben. Men ontwikkelt meer veerkracht, is meer in balans en leert vanuit zelfregie keuzes te maken. Met deze tools in bezit verbetert ook de kwaliteit van aandacht voor anderen. En dus ook voor de patiënt waar het in de zorg om draait. 

Momenteel wordt dit programma aangeboden aan alle medewerkers van Noordwest Ziekenhuis in Noord Holland.

Programma ‘Aandacht werkt!’ ook in uw organisatie?

Geïnteresseerd in dit aanbod? Ik kom graag langs voor een kennismaking. Ik onderzoek samen met u welke mogelijkheden het beste aansluiten bij de wensen van en voor uw organisatie. 

Al een mindfulnesstrainer in huis? Dan is aandachtcoaching een waardevolle aanvulling op uw bestaande aanbod. Ik kom graag langs voor een kennismakingsgesprek met de trainer en u. 

U kunt mij bereiken via 06-22931825 en/of roosleopoldcoacht@gmail.com.