Successen

“Heel erg bedankt voor onze coachsessies. Op een hele ontspannen, vrolijke manier heb je met de gesprekken en oefeningen bij mij een en ander in gang gezet. Wat we uit de oefeningen haalden vond ik heel verrassend. Ik ben aan het lezen, houd mijn dagboek bij en ga nu echt aan de slag met de onvrede op mijn werk. Ik heb er echt iets aan gehad en daar ben ik je erg dankbaar voor!”

Vrouw, 48 jaar, getrouwd, 2 kinderen, werkt in de kunstsector

“Je bent een goede luisteraar, een heel prettige persoon in de omgang en je straalt bepaalde rust uit. Jij geeft mij het gevoel vertrouwd te zijn. Ons contact ervaar ik als erg prettig. Je gaf al direct aan dat jij er “neutraal” en “ongekleurd” in zit zodat alle onderwerpen die aan bod komen ook gewoon besproken kunnen worden. Je hebt geen (voor)oordeel, luistert goed en vat heel goed en beknopt samen.
In ons coachtraject heb ik volgens mij een aantal onderwerpen goed kunnen uitdiepen en begin ik steeds meer deze te begrijpen en toe te passen.”

Man, 47 jaar, alleenstaand, 2 kinderen, zakelijke werkomgeving

“In de afgelopen tijd hebben we fijne, zinvolle ontmoetingen gehad.
Jouw manier van benaderen is natuurlijk, oprecht en liefdevol. Je straalt rust uit, waardoor ik me erg op mijn gemak voel bij jou.
De gesprekken leverde altijd inzichten op, waar ik weer mee verder kon. 
Het was ook fijn om af en toe wat lichaamswerk te doen, zoals dansen, mediteren en gronden. Inzicht in het belang hiervan werd daardoor vergroot.
Je kan goed luisteren, en laat mij daarbij in mijn waarde. Dat voelt heel prettig, om zonder oordeel mijn verhaal te kunnen vertellen.
Ook het terugkoppelen van wat je gehoord hebt, werd vaak met juiste woorden benoemd, waarop ik een bevestiging kreeg van een goed luisterend oor.
Ik ben je dankbaar voor de fijne gesprekken die we hadden. Volledig op mijn gemak voelen bij iemand is iets waar ik soms moeite mee heb, maar bij jou was dat geen enkel probleem. Je stelt je open op, zonder oordeel. Ik heb bewondering voor je kundigheid.
Dank voor je warmte, je lieve woorden en je lach. Ik zal het missen, maar weet dat ik altijd nog eens bij je aan kan kloppen, als dit nodig mocht zijn. Ik heb er veel aan gehad en ben er zeker van dat ik mede daardoor beter in mijn vel ben gaan zitten.”

Vrouw, 52 jaar, getrouwd, 2 kinderen, zakelijke werkomgeving

“Ik vind je een prettig mens die rust uitstraalt. Je kunt goed luisteren, durft te onderzoeken, maar bewaakt ook de grenzen. Je vraagt goed door en je geeft duidelijk aan wanneer hetgeen ik zeg niet helder is. Ook haal je de essentie uit hetgeen ik zeg. Dat maakt dat ik vrij makkelijk een nieuw onderwerp kan aansnijden.
Ons contact was warm en prettig.
Ik moest wel even wennen aan de manier van coachen. Deze was voor mij onbekend. De onderwerpen die ik aansneed waren daarom iets te groot, ik kwam erachter dat het ook kon gaan om kleinere zaken die toch een effect hadden op mijn lijf. Dat besef vind ik wel mooi.
De coaching heeft me gebracht dat ik me meer bewust ben van mijn lichamelijke reacties, de impact die het heeft op mijn verbale reacties en dat ik dit kan beïnvloeden. Met name in een lastige situatie waarbij iemand mij, zonder mij te kennen, zeer negatief beoordeelde en mij verbaal in mootjes hakte tijdens twee vergaderingen. Het gronden, door me bewust te zijn van mijn voeten en deze op de grond te voelen, maakte inderdaad dat ik rustig werd en me kon blijven focussen op de inhoud, in plaats van me gekwetst te voelen en op basis daarvan reageren.

Je bent een goede luisteraar met empathisch vermogen. In staat om op een heldere, maar ook pragmatische manier het proces te sturen, juist ter ondersteuning van het onderzoek naar de lichamelijke reacties.”

Vrouw, 45 jaar, alleenstaand, ICT werkomgeving

“En de grond kust zacht je voeten
Zij is met je elke stap
En elke dag zal ze vertrouwd zijn
Ze zal je dragen…”

BLØF – Een manier om thuis te komen