Coachen rondom kanker

– lichaamsgerichte begeleiding bij rouw en verlies – 

 

Voor iedereen die geraakt is door kanker

Kanker is een lot dat je treft. En jij bent degene die met dit getroffen lot moet omgaan. Het lot dat je ziek bent of ziek bent geweest en hard werkt aan herstel. Of dat je dood gaat. Dat je geliefde, je vader, je moeder, je dochter, je zoon ziek is, of doodgaat, of hersteld is met blijvende ongemakken en letsel. 

Soms lijkt dit als vanzelf te gaan. Je draagt je lot lot en weet je weg te vinden. Je weet hoe je om moet gaan met ziek zijn, verder leven of doodgaan en alle andere dingen die je kunt tegenkomen. Soms heb je hier ineens meer moeite mee. Je loopt vast, je weet niet hoe je verder moet leven, met je geliefde(n), je werk, je gezin en de zin van dit alles, van dit leven. Alles lijkt anders en je komt er even niet meer uit. In zo’n geval is het goed om hulp te vragen. 

In de coaching vind ik het belangrijk om naast ruimte te bieden voor het verdriet, angst, boosheid, pijn, onzekerheid en twijfel,  ook een focus te hebben op wat er wel goed gaat. En dat deel te vergroten, te versterken, zodat die jij na een aantal gesprekken zelf weer verder kan. Want dat is uiteindelijk altijd het doel: dat jij weer verder kan met jouw eigen leven  – wat de vooruitzichten ook zijn.

Als coach heb ik mij gespecialiseerd in het coachen rondom kanker.

 

 

Medisch maatschappelijk werker bij het AVL

Naast mijn praktijk ben ik werkzaam als medisch maatschappelijk werker bij het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Als medisch maatschappelijk werker geef ik psychosociale begeleiding aan patiënten met kanker en hun naasten. Patiënten worden aangemeld in alle fasen van ziek zijn. De begeleiding is gericht op het stabiliseren en waar nodig versterken van de draagkracht, het omgaan met angst, onzekerheid, rouw en verlies.

“En de grond kust zacht je voeten
Zij is met je elke stap
En elke dag zal ze vertrouwd zijn
Ze zal je dragen…”

BLØF – Een manier om thuis te komen